2 nejpopulárnější způsoby vydělávání online


V dnešní digitální době se nám odemyká stále více cest, kudy se v životě vydat. Pokud jste se rozhodli dělat celý život prodavačku, nebo pracovat s „družkou lopatou“, nic špatného na tom není, je to taky potřebná práce. Myslete na to, že nežijeme v otrokářské společnosti a že každý je pánem svého života, proto bych se nebránil všem doporučit, uchopte do náruče laptop, zamyslete se nad tím, co vás baví a začněte o tom dělat obsah, nebo vymyslete originální nápad, pusťte se do něj a vytvořte si pasivní příjem.
peníze z notebooku

Způsob č. 1 – Natáčejte videa

Existují lidé, kteří mají živobytí z toho, že baví nebo vzdělávají lidi skrze svá videa, která nahrávají na službu youtube, takzvaní „jůtůbeři“. Službu youtube začalo v poslední době využívat také čím dál tím více umělců.
Tady je seznam těch nejsledovanějších:
Pew Die Pie – bavič
Smosh – baviči
Lindsey Stirling – houslistka
Good Mythical Morning (Rhett a Link) – baviči
Roman Atwood – bavič
-jak můžete vidět, tak největší úspěch mají ti, kteří dělají tvorbu pro pobavení, osobně si ale myslím, že takových lidí je už na scéně opravdu hodně.
Pokud chcete být jedním z těchto „jůtůberů“ a třeba se stát slavným, popadněte kameru a natáčejte o tom, co vás baví.
Nikon fotoaparát

Způsob č. 2 – Založte si blog

Tento způsob se od toho předešlého ve své podstatě až tolik neliší – také sdílíte vámi vytvořený obsah, tentokrát však prostřednictvím psaného textu. Oproti videím, články budou sloužit spíše pro edukační účely, existuje hrstka blogerů, kteří píší pro účely pobavení veřejnosti.
Jak na to?
1. Pečlivě se rozhodněte, o čem budete psát, co vás baví úplně nejvíce, nemá smysl si zakládat více blogů, nebo mít jen jeden, který nebude zaměřený na jednu konkrétní věc, budete se pak více soustředit na to, ať se orientujete právě v jedné problematice.
2. Vytvořte si doménu, například na stránce webzdarma.cz, nebo pokud se v tvorbě stránek tolik nevyznáte, tak můžete použít službu blogger.com, kde je pro vás vše připravené. Obě tyto stránky nabízejí možnost vytvoření domény 3. řádu – tzn. nemusíte za ně platit.
3. Začněte psát, opravdu tak jednoduché to je, teď už vám jenom budu držet palce, ať se vám podaří vyniknout mezi konkurencí.